WELCOME TO MY BLOG..... Assalamualaikum...

PRAKTIKUM KPLI - SR AMBILAN JANUARI 2011

Mulai 11 Julai 2011 Hingga 7 Oktober 2011 , semua pelajar KPLI - SR ambilan Januari 2011 akan menjalani latihan praktikal di sekolah masing-masing.

Saya pun tidak terkecuali , huhu ~

Butir - butir sekolah adalah seperti di bawah :

Nama sekolah : SK Petra Jaya , Kuching

Subjek Major : Bahasa Inggeris

Subjek Minor : Matematik

All the best yo!




Sunday, June 19, 2011

CUTI PANJANG SUDAH HABIS ........


Assalam .....

Untuk hari nie sy nak update sesuatu tntg perasaan sy yg semestinya tidak begitu menarik utk diperkatakan .. hehe.. nk taw ape? ESOK SY DA START KULIAH MCM BIASE ... aduiiii...

So smlm sy terbang ke kuching dr JB dgn selamatnye menggunakan AIRASIA ... tp smlm sy rase ade satu bende yg manjadikan pengalaman yg paling sy benci ketike naik flight ... dan sy xkan lupe n maafkan budak tu smpai bile2... nak taw ape?...hmmm...



smlm sy duduk dkt seat 21F , So kddukan sy adelah dihujung pling dekat dgn tingkap .. ade sorang budak kecik gemok perempuan ni , die dok blkg sy dgn mak die. nak jadikan cerite , smse flght da take off n bole bukak seatbelt , dak kecik gemok blkg sy nie X SEGAN SILU berade dlm flght dgn keadaan yg tak menyamankan penumpang lain , ape tak nye die menendang2 kerusi sy duduk tu ( cz sy dok depan die ) die dok kt seat 22F. Dahla xreti duduk diam2 n buat2 bising pastu mak dia yg ade kt sblh dia pon xpandai nk jage anak suh duk diam2... kalo ikotkan ati sy , mmg nak bg je BENJOL kt kepale budak tu n apabile pkir2 balik etika sy sbg seorang pendidik , sy xleh gunekan kekerasan ikot perasaan.. hmmm... so pd waktu itu sy terpakse berhadapan dgn perang psiko yg dilancarkan oleh budak kecik tu pd sy .. Aduhaiii geramnye!!

(ni gmbr palsu , bdk kecik yg sbnrnye tu sgt2 GEMOK)

dan aksi buruk budak kecik tu pon berakhir bile flight da nak landing.. tyme tu sy rase amannye dunie coz penumpang kene pkai balik seatbelt n duk diam2 tanpe turunkan seat. and in the end of traveling tu bile budak tu nak kua turun dr flight , Sy sempat mengeluarkan JELINGAN TAJAM pd budak tu tande GERAM sy yg teramat pd die... sepanjang lebih 20kali sy naik flight, sy rase kali ni mmg tahap bengang sy betul2 xbleh blah.. tp mujurla jugak flight sy tu smpai dgn slmtnye n awal 15minit ( sepatutnye kul 10mlm smpai kuching tp kul 9.50 da ade dkt dlm bangunan airport )
Alhamdulillah ...


( nie gmbr lame mase naik flight nk g Sabah , blajar kt UMS dulu )

baiklah , smbg pd cerite sy cuti pjg yg dabes nie.... hehehe.... utk esok sy kenalah hadapi rutin sy seperti biase ; bangun pg ke kelas n sbgnye .. hopes utk semester ni sy akn lebih fokus n berjaye pd study n karier sy ni... sbb pasni sy da xde peluang lg da nk rase dunie jd student n merasai alam kampus same mcm buat first degree dulu, kalo mybe akn dtg nk buat master pon sy kene study n fokus pd kerjaye n keluarge baru .. hehehe.. Amin.. xpela sy akn gunekan mase lebih kurang 6bulan ni lg utk menambah ilmu n berkongsi ilmu yg ade. InsyaAllah.. daaa..

4 comments:

  1. wslm..

    TQVM , singgahla selalu ^^

    ReplyDelete
  2. Know your rights:

    1. Bg tau kat parents budak tu ttg ketidak selesaan anda disebabkan perbuatan anak dia menendang seat anda. Don't forget, SMILE.

    2. Kalau parents dia tak dpt terima, inform stewardess on duty. Don't forget, SMILE.

    Tak semua passenger air plane ni manusia berotak dan tak semua tak ada otak. Hope this tips help for your future flight. Know your rights.

    ReplyDelete
  3. salam...

    thanks for a good sample of method to overcome this things ...

    InsyaAllah next time akn pastikan semue ni xkn berlaku lg...

    ReplyDelete